Kvalitní surovinou
k lahodnému výrobku

Velkoobchod a dodavatel

Nejste přihlášen/a. Pro možnost nákupu se prosím přihlašte.
Pokud dosud nejste registrovaným zákazníkem, registrujte zde.

Poptávané zboží
prázdný

5 osvědčených velikonočních receptů, které jsou u zákazníků nejvíce žádané

4. 3. 2016

velikonoční pomlázka pečivo

K Velikonocům neodmyslitelně patří dobré jídlo. Ti, kteří na domácí vaření a pečení příliš nejsou, si pro velikonoční pokrmy přijdou k vám – do pekáren, cukráren i restaurací. Doporučujeme vám 5 velikonočních pokrmů, které by ve vašem podniku na Velikonoce v žádném případě neměly chybět.

1. Velikonoční beránek s polevou

2. Velikonoční drchanice

3. Velikonoční věnečky

4. Jehněčí roláda na česneku

5. Velikonoční nádivka s uzeným kuřetem

Kabátovy velikonoční dobroty - pomlázka, beránek, mazanec 


1. Velikonoční recept: Velikonočního beránek s polevou

Do mísy vložte vejce, žloutky, cukry, citronovou kůru a šťávu. Důkladně šlehejte do doby, než vám vznikne pěna. Poté vmíchejte mouku a později i pevný sníh ušlehaný z bílků.

Troubu zapněte na 190 °C. Než se vám předehřeje, vezměte si formu na velikonočního beránka, pečlivě ji vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou.

Nyní je vše nachystané pro to, abyste do formy mohli vlít připravené těsto. Poté formu zaklopte, vložte do trouby a upečte velikonočního beránka dorůžova. Následně ho vyklopte ještě horkého.

Jakmile velikonoční beránek vychladne, můžete ještě vyšlehat bílek s moučkovým cukrem, kam po kapkách zašleháte i citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobte. Mandle použijte jako oči a lískový oříšek jako nos.

Na závěr můžete velikonočního beránka ještě doladit k dokonalosti ozdobnou mašlí.

Suroviny:

  • špetek citronové kůry
  • 4 ks žloutku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 ks vejce
  • 4 ks bílky
  • 240 g polohrubé mouky
  • 200 g cukr krupice
  • na ozdobu – 2 ks mandlí, 1 ks lískový ořech
  • poleva – 1 lžička citronové šťávy, 100 g cukr moučka, 1 ks bílku

2.Velikonoční recept: Velikonoční drchanice

Drchanice jsou skutečná velikonoční rychlovka, kterou budete mít připravenou dřív, než řeknete švec.

Z mouky, žloutků, Hery, cukru, bílého vína, vanilky a velmi dobře omyté citrónové kůry vypracujte těsto.

Z těsta pak vyválejte přibližně 4 mm silnou placku a tvořítkem vykrojte větší kolečka. Velikonoční drchanice na konec usmažte v oleji a pocukrujte je, dokud jsou ještě horké.

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 100 g rostlinného tuku Hera
  • máslová příchuť
  • 100 g cukru
  • 6 lžic bílého vína
  • 4 žloutky citrónová kůra
  • vanilka
  • olej na osmažení

3. Velikonoční recept: Velikonoční věnečky jako od babičky

Babiččiny velikonoční věnečky je jednoduchý velikonoční recept, který zvládne úplně každý. Nejdříve si připravíme těsto. Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl. K tomu přidejte Pomocníka na kynuté těsto Expres a vše důkladně promíchejte.

Déle přidejte vodu, olej a vejce. Pomocí vařečky vypracujte hladké těsto. Důležité je, aby se nelepilo na stěny nádoby.

Z připraveného těsta na babiččiny věnečky vyválejte válečky dlouhé okolo 20 cm. Spleťte je po třech do copů a konce spojte.

Poté již pouze zbývá potřít věnečky vejcem a posypat je mandlovými lupínky.

Suroviny:

  • 300 g hladké mouky
  • 25 g cukru
  • 1/2 KL soli
  • 1 Pomocník na kynuté těsto Expres Dr. Oetker
  • 150 ml vody
  • 40 ml oleje
  • 2 vejce
  • mandlové lupínky

4. Velikonoční recept: Jehněčí roláda na česneku pro opravdové gurmány

Jehněčí plec nejdříve zbavte blan a přebytečného tuku. Poté ji opatrně rozkrojte tak, aby se z ní dala srolovat roláda.

Na řadu přichází směs, kterou potřete maso. Tu jednoduše připravíte tak, že olivový olej smícháte s majoránkou, špetkou soli, pepřem a prolisovaným česnekem.

Po potření masa směsí na něj rovnoměrně rozložte slaninu a špenát. Můžete i lehce posolit. Poté maso konečně srolujte a velikonoční roládu zavažte kuchyňským motouzem.

Během 2,5 hodiny pečení ve 160 °C v nádobě s víkem velikonoční roládu průběžně obracejte a podlévejte vodou nebo vývarem. Maso tak zůstane krásně šťavnaté.

Poslední půlhodinku velikonoční roládu doporučujeme péct bez poklice, maso tak získá hezkou barvu.

Po rozstřižení motouzu můžete velikonoční roládu nechat moment odpočinout. Poté nakrájejte na plátky a podávejte nejlépe s bramborovou kaší.

Suroviny:

  • 1,5 kg jehněčí plece
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g listového špenátu
  • lžička sušené majoránky
  • 8 plátků farmářské uzené slaniny
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

5. Velikonoční recept: Velikonoční nádivka s uzeným kuřetem

Co by to bylo za velikonoční recepty, kdyby v nich chyběla velikonoční žemlová nádivka, v tomto případě s uzeným kuřetem?

Nejdříve rozdělte vejce na žloutky a bílky. Do bílků přidejte špetku soli a ušlehejte sníh.

Pečivo nakrájejte na kostičky a namočte ho do mléka, aby se zvlhčilo. Troubu si předehřejte na 170 °C.

Do vedlejší mísy dejte máslo se žloutky, pečivo a vše důkladně promíchejte s dalšími ingrediencemi – nasekanou pažitkou, kořením, kopřivou nebo špenátem a masem.

Na konec přidejte ušlehaný sníh, opět promíchejte a směs přesuňte do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy. Vložte do trouby a pečte zhruba 45 minut, dokud povrch velikonoční nádivky nebude dozlatova. Dobrou chuť!

Suroviny:

  • 250 g uzeného kuřecího masa
  • 300 g bílého pečiva
  • 4 šálky nasekaných listů mladých kopřiv nebo balení listového špenátu
  • 7 vajec
  • 60 g másla
  • svazek pažitky
  • sůl a pepř
  • 200 ml mléka
  • strouhanka na vysypání formy

Kabátovy velikonoční dobroty

Jaké suroviny používá pekárna Kabát do svých pekařských výrobků:

Velikoční pomlázka cop pečivo 800px

  • Kabátův velikonoční mazanec

Skutečné máslo, žádná chemie, aromata a náhražky. Těsto na oblíbené velikonoční pečivo obsahuje sušené mléko a pravá, několikrát denně klepaná a šlehaná vejce, kterými je finální mazanec i mašlován.

  • Kabátův máslovotvarohový beránek

Kvalitní tučný český tvaroh, mouka z Polabí a skutečná vejce bez umělých náhražek, to je základ Kábátova máslovotvarohového beránka.

velikonoční beránek pekárny Kabát

  • Kabátova kynutá pomlázka

Velikonoční kynutá pomlázka s přídavkem sladu je ideální svačinka z poctivých ingrediencí, bez chemických přídavků a dochucovadel. Uvedené velikonoční pokrmy a dobré pečivo můžete nakoupit v nejbližší Kabátově pekárně www.pekarnakabat.cz


Nevíte si rady? Kontaktujte Vašeho obchodníka.

Kontaktujte nás!

Kontaktujte nás!

zákaznická podpora

info Zavinac refi-cz Tecka cz
tel.:
+420 725 800 592

Speciální přání


captcha image